søndag 15. november 2009

Verdens beste klem!

Tiden har kommet for å fortelle litt om datteren vår, og hennes reaksjoner på alt som har skjedd. Hun var to år og to mnd da Sindre forlot oss. En av tingene med Andrèa er at hun ligger veldig langt fremme språkmessig i forhold til andre på hennes alder. Hun sier ting man ikke skjønner hvor hun kan ta fra. Et par mnd etter Sindre døde hadde vi følgende samtale. Andrèa påstod at lillebror gråt, hvor jeg prøvde å forklare at lillebror ikke gråter. Hun ville ikke gi seg, og stod på sitt. Lillebror gråt, sånn var det bare. Jeg måtte til slutt spørre henne om hvorfor han gråt. Han gråter fordi han ligger alene i kisten sin mamma". Vi har hatt flere slike episoder hvor hun har fortalt om hva lillebror gjør osv. Her i huset har det blitt en vane at hun plutselig kikker ut i løseluften og sier noe til han, sånn som : "jeg elsker deg også lillebror." eller "ja, du er også fin lillebror". Ofte sitter hun på gulvet og leker, og ofte kan hun fortelle meg at det er lillebror hun leker med. Da pleier jeg bare å spørre henne om dem har det gøy, og svaret er alltid ja. For noen dager tilbake satt hun nok en gang på gulvet og lekte for seg selv. Plutselig spratt hun opp, løp bort til meg og la armene rundt halsen min, og virkelig nikosa på meg. Dette er ikke noe hun gjør så ofte lengre, for hun er jo så opptatt med andre ting. Jeg fortalte Andrèa at jeg syntes det var en veeeldig god kos. Jeg fikk et svar jeg virkelig ikke var forbredt på. "ja, den var til deg fra lillebror den mamma"! Akkurat den dagen var veldig tung, så det var en kjærkommen klem fra ei veldig omtenksom lita jente.


4 kommentarer:

 1. Så god hun er! Kjenner jeg blir varm om hjertet - hun er virkelig herlig! Jeg blir også veldig imponert over henne:-) Vakkert bilde av barna dine, rørende og stemningsfullt! Jeg kan tenke meg at Andréa er den som klarer å gi den noen solskinnsdager!

  Tenker på deg!
  Klem fra Ida

  SvarSlett
 2. Å ja, hun er fantastisk! Det er godt å ha henne. Hun lokker frem smilet på tunge dager. Man kan liksom ikke unngå å være glad når hun er i nærheten :)

  SvarSlett
 3. Åh, det må være verdens beste klem! Fra begge barna dine, samtidig! *rørt*

  Andrèa høres ut som en virkelig go'jente!
  Vakkert bilde av dine søte små!!

  Klem

  SvarSlett
 4. Aaw, for en herlig jente! Vet ikke om jeg burde si det, men du skal ikke se bort ifra at Sindre kan være med dere selv om dere ikke ser han. Har selv opplevd ting og hørt historier, og jeg har en sterk tro på slikt.. Vet ikke hvordan du tenker om sånt.

  SvarSlett